Noordereiland

Afwisselende natuur en boeiende steden.

Het Noordereiland heeft één van de meest diverse landschappen ter wereld. Vulkanische activiteit bij Rotorua, tropische regenwouden, prachtige eilanden in de Bay of Islands, maar ook besneeuwde bergtoppen komt u er tegen.
Naast schitterende natuur, bevindt zich op het Noordereiland ook de grootste stad van Nieuw-Zeeland, Auckland. Op de zuidpunt van het Noordereiland ligt de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Wellington. De meeste Maori's wonen op het Noordereiland, vooral in en rond Auckland.

Het noorden van het eiland heeft een tropisch klimaat met zachte winters en warme, vochtige zomers. Hoe verder naar het zuiden, hoe koeler het klimaat wordt.

Zuidereiland

Afwisselende kusten en mooie bergen.

Het Zuidereiland is het grootste eiland van Nieuw-Zeeland. Het eiland wordt als het ware in tweeën gesplitst door de Southern Alps. Dit gebergte loopt van noord naar zuid over het eiland heen. De hoogste berg is Mount Cook, veel bezocht door wandelaars en avonturiers. In het noorden van het eiland is het klimaat het zachtst. Hier liggen goudgele stranden en de schitterende Marlborough Sounds.  Een tocht langs de kusten rond het eiland is een ware belevenis met steeds weer andere landschappen. Er zijn ook veel interessante steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, bijvoorbeeld Christchurch en Queenstown.


 

terug